CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 28, 2010

intake baru lagi!!

**waaa~~sgt2 letih ari nih...**
ari nih seramai 500 lebih dftar masuk maktb ipoh ni..huhu..
best ke mktb nih? hahaha...
tiap kali masuk mesti rmai..
maktb len xpon..
huhuu...

pape pon smuanya berjalan lncar td..
Alhamdulillah..
terima kasih la bnyk2 kpd spe2 yg bntu jpp n lec td..
tak menang tngn nk buat klau xda bntuan nih..

selamat datang kpd platih baru..
hrap diorang suka la dpt stdy sni..huhu..
klau xnak blum terlmbat tarik diri..huhuu..
=P

yg pasti mnggu nih busy ngn orientasi diorang la..
kne jalankan tanggungjwab yg xhbis g nih..
ble la nk habis..ngee~~
ok lah..ponat dah ni..
chow dulu..
bubye..!! =)

Wednesday, June 2, 2010

Isu duduk luar n dalam asrama!!

skrang nih kecoh dengan isu nak kena dduk luar asrama sbb kemasukan Julai 2010 ni ramai.. seramai 20 unit yg berjumlah hmpir mencecah 400 orang. mslahnya asrama tmpat ak ni xlah besar sgt..tp intake ramai.. mybe sbb tuh batch ak ngn junior kne dok luar.. sbnrnya sem ni batch ak mmg kne confirm dok luar..tp yg buatkan ak terkejut nya budak2 junior pon kena dduk luar..

mslahnya dh la baru dpt tau smlam..n jumaat ni dh cuti. diorang da masa hanya 3 hari je nk cari umah sewa n pindah.. ksian gak la ak tgok.. nasib badan la, nk buat mcm ne.. kne ikut jela.. kes ak plak ntah la.. kwn2 ak smua dh dduk luar..tp disebabkan ak pegang jwtan sbg JPP, so ak pikir ak dibenarkan untuk stay dalam asrama.. tp td ak ada meting ngn ktua wrden n dia mntak kami JPP isi borang permohonan tinggal di asrama. mslahnya xtau la jwpan dia dterima atau tak untuk stay dlm. kami dh la tnggal bape ari je lg nk cuti. jwpn xtau ble bleh dapat..

ak dh la xda umah lagi..nth la klau tak diluluskan nk dduk mne nanti.. hope diterima la..wlpun hnya utk sem depan.. ak akan lmpirkan sekali surat rasmi untk nyatakan alsan yg mnasabah!! ak kne pastikan ak still dok dalam jugak..huhu.. doakan lah ak berjaya dduk dalam ye kwn2!!
ak dh la xda lesen n transport nk dok lua..umah pon xda lagi.. xkan nak merempat..huhu.. cian nya lah ngn diri ak nih.. =)

JPP yg lain pon akan still buat bnda yg sama..hope kami dduk dalam.. lgpon kami yg akan uruskan kemasukan intake Julai nanti.. klau dduk dalam, mudah lah urusan kami nanti.. betul x??

Ya Allah..permudahkan lah urusan hambaMu ini..ermmm...

tensiOnn!!!

ingat dah habis exam ni leh njoy..tp hampeh!! mnambahkan tension ak lagi ada la... ada ke patot time pas exam ni lah nk buat mcm2 aktiviti.. org len dah pon balik dduk umh sonok2.. ak kat sni merana ngn orang yang xdapt nk balik nih.. mcm tak logik plak.. sepatutnya diorang patut knekan tindakan la dekat bdk2 len yg lari balik awl tuh sblum cuti..ni tak, ak yg still tinggal ni yg kena ngn kwn2.. sungguh tak adil..

patot ke diorang buat...

amik kedatangan setiap sejam..sbbnya tkut orang lari balik..
pastu adakan pogram setiap sejam sekali..
1. cara tangani stress la..
2. protokol dan etiket..
3. pasal hak sbg pengguna
4. pertolongan cemas..
5. kenali alam sekitar..
6. gotong-royong perdana
n
blaa..blaa..blaa...

tension tau tak sbnrnya ngn bnda2 mcm nih.. ingt pas exam leh jalan2..
sepatotnya bnda nih diorang buat la dekat org2 yg dah lari balik..ni ktorng yg kne.. yg dh balik sronok gelakkan ktorang..huhhh!!

ak hrap sgt tndakan yg swajarnya patot diorang amik dekat bdk2 yang dh balik tuh!! klau xda pape kesan..ak xkan join ngn aktiviti mcm nih lg lpas ni..
rasa xadil sgt.. mcm xda beza je amik kdtgn tp still xbuat pape..

diorang ckp nk ptong elaun lah, mcm2 nak buat.. mslahnya ak dh dgr bnda tuh dr msuk sini lagi tp still xda pape tndakan.. hope lpas ni xkan berulang bnda mcm nih.. bknnya ak tak ikhlas buat n ikut smua program tuh, tp ak geram ngn cara n prosedur yg diorang aturkn.. mcm xmunasabah pon ada.. siap panggil tgh malam nk check pelatih yg xda..

semua org tak stuju sbnrnya..ak tau.. smua m'berontak!!
mcm budak skolah plak kami ni dilayan..ermmm.. sbr jela... tu jela..skdar tok ak lepaskan je sbnrnya.. pendam pon buat skit ati je.. ikut jela..dh nama pon still blajar kt sini kan.. nasib da student yg mcm ak nih tau..huhu.. pape pon ak xkan balik awal sblum masanya!! ak ni baek tau!! *nk sdapkan ati* ngee~~



Baby Hello Kitty