CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, October 22, 2012

Done!! K.I.S.S.M


Alhamdulillah...
baru lepas selesai menduduki exam KISSM...
Soalan tadi nOt bad la..bnyak jgak yang aku bleh buat..
soalan objektif je yang agak mencabar!
hUHUuu...

KISSM...

exam yang perlu diambil oleh 
semua pegawai baru Perkhidmatan Awam 
sebelum disahkan dalam jawatan.
WAJIB okay...sbb tuh aku berharap sngat aku lulus..
kalau tak kena ulang balik ambil dekat luar..
dengar kata lepas ni dah tak da KISSM..
digantikan dengan
Program Transformasi Minda (PTM)
jenuh pulak nanti...

kursus selama 2 hari betul2 buatkan aku rasa letih..
bukan setakat letih fizikal...mental pun letih..
duduk dalam dewan dari pkul 8pg smpai 4.30ptg..
fUhhh~tnsion gilerr..
pastu hari ketiga terus dengan exam..
tak mnyempat nak study semua..baca yang mana topik susah..

akhirnya aku berjaya menyudahkan semua tu..
exam tadi okay..hope sngat leh lulus..
tak nak amik kali kedua...

:(




fail yang diberikan time kursus 2 hari tuh..



name tag pun dapat jugak.. :)
cuma 1 je..makanan tak dsediakan..uWAaa~



ni baru dapat tadi..sijil kehadiran..
heheee..


MALAM NI..


READY FOR DINNER 
ANJURAN JPP IPG KAMPUS IPOH
MALAM GALA FOR G UNITS


*tak rancang dalam kepala nak pakai yang cantik2 n vouge2..hUk3..*





Sunday, October 21, 2012

Oouuchhh sakitnyaa!!




hUurrmmm...entry aku kali nih aku nak cter tentang...
sakitnya ULSER!!
okayy..skarang makhluk ni tngah dok dalam mulut aku..
sakitnya tak pyah nak ckap la kan..
smua pernah alami benda nih..
makin lama makin besar..aku pernah rasa biler dalam mlut ni ada 4 ulser..
FUuhhhh~tak terkata!

AND

aku hanya mampu lihat dari hari ke hari...
ulser ni buatkan aku rasa tak selesa..
nak makan, gosok gigi, senyum..
semuanya terbatas! kena cOver2 kalau nk snyum..hUhuu..

aku bukan tak nak buh ubat n bg rwatan..
aku tau klau aku buh ubat or buat rwatan sndiri, aku akan rasa sakit..
last2 nanges! HAHA..mcm budak2..




petua orang dulu2 kala..diorang ckap nak baek cepat guna
#garam
#marjerin
#minum air masak banyak2

garam tuh mak yang ajar time kecik2 dulu...
mak: laaa...ni ulser nih.. nak cepat baik tak?? g dapur amik garam ckit buh kt situ..
aku: okayy! ..tnpa pkir panjng..time tuh kcik lagi..
lepas je bubuh garam..tak smpai bape saat aku terus ketap bibir aku!
aDduuss pedihhhnyaaaa..smpai kua air mata aku..
lepas pristiwa tuh terus aku dah tak pakai GARAM! hahahaa...
walaupun skarang dh besar panjang...



ni bonjela...okay jugak orang kata biler pakai kat tmpat ulser..
aku pnah try..tp ntah la..
biler pakai terus je air liur dalam mlut ni kua xbenti..
aku plak jadi xslesa..huhuu..

aku tak suka sbenrnya nak pakai macam2..
kalau leh aku biar je smpai bnda alah ni baik sndiri..
tapi aku ikut petua orang tua spya mnum air bnyak..
diorang kata ulser jadi sbb bdn panas..
betul ke?

tapi sekarang aku mmg rasa tak bape nak sedap badan..
dengan letih..rehat tak cukup..
pikir macam2 benda dalam kpla nih..
rasa macam nak demam je.. :(




Jangan demam! aku kena kuat...
banyak lagi benda yang tak settle...aku kena lalui dulu semua perkara niihh..


YA ALLAH...
semOga aku dipermudahkan..
Aamiin...






Monday, October 15, 2012

Kenangan Satu Dalam Seribu


cenderahati pemberian dari adik2...
tenkiu sbb meraikan kitorang dalam mjlis yang besar..
tak disangka-sangka!

:D

terharu sangat2 sebab korang snggup buat semua ni..
terima kasih yang tak terhingga..
kitorang pasti rindu dekat adik2 ni nanti...

teruskan perjuangan walau di mana pun berada!!
ChaiyOokkk2... *untuk diri sndiri..hakk3..*

heheheeeee...







mesti korang tertanya2 kan..hehehee.. 
kalau nak tau nape n pe yang jadi..kita sambung nanti untuk entri yg akan dtg..
gambar akan diuplOad..

nanti ek.. saBOr yeee... 

:))

bubyyyeeee!!





Terlajak Perahu Boleh Diundur


pelik kan tajuk kali nihhh...
bukan pe..sje nak bercerita n share ckitt..
mngkin topik kali ni agak snsitif ckit...
jangan sape2 terasa k..

xda kena mngena dngan sape2 yang msih hdup or yang tlah tiada..
HuHUhuuu...




agak2 pe byangan korang tentang gambar kt atas nih?? 
kena seksa? or kena paksa ttup mlut dsebabkan ada yg xkena?
sbenarnyaaaa...

gmbar ni dgunakan utk menggambarkan...
tentang kata2 yang semuanya keluar dr tempat yang sama...iaitu 

MULUT

pepatah melayu da cakap terlajak perahu bleh diundur..
terlajak kata buruk padahnyaa!
mulut...benda yang paling pnting skali kita kena jaga..
sbb mulut la kita bleh mulakan prgaduhan, fitnah, mngumpat dll...

jangan sbb kita ada kuasa..kita bleh brcakap n beri pndapat tanpa brfikir panjng!
kita xtahu orang terasa atau tidak dngan pe yang kita ungkapkan..
dan kita tak tahu kesahihan ssuatu perkara..
kita tak bleh nk menilai smuanyaa dngan mata kita...
hanya Allah yang tahu dan boleh menilai!

baik kita berhati2 dalam berkata-kata...
sebab bnyak kebrukan dari kebaikan..
bkan nk dtuju kpada sesiapa pun..tapi utk diri sndiri..
supaya lbih beringat2..


#semOga aku dijauhkan dan dilindungi..
aku xnak jadi sbahagian dr manusia di atas#






Sunday, October 14, 2012

Wanita


Fahami dan mengertilah...














okay..tu je kali ni..

BYE!

Selamat Malam..hOpe boleh tido lena malam ni..
esok ada kelas pukul 8




Wednesday, October 10, 2012

Awak2..



Suka22...
tertarik dengan ayat kat bawah ni...

:D




semua orang ada kekurangan dalam diri masing..
try untuk terima setiap kekurangan dalam diri pasangan..
kalau kita kurang part tertentu..
psangan kita akan mlengkapkan kekurangan trsebut..

kann3??
baru lah sesebuah perkahwinan atau sesebuah hubungan tuh akan kekal
sampai bila-bila...

Aamiin..InsyaAllah..

Jadikan mak ayah kita sebagai contoh! perkahwinan yang paling sempurna..
walaupun pada mulanya diorang tak kenal
antara satu sama lain..

Sweettt kan!! nak jugak macam tuh..
nGEEee~

=P




Congrat's and Selamat Pengantin Baru


 okay...sekarang kita dah pun dalam bulan Oktober..
sedar tak sedar dah tinggal sebulan je lagi aku kat IPG Ipoh ni..
i will miss my friends n my lecterure..
:(
sedih kan..biler dah 5 taun setengah hbiskan masa sama2..
tibe2 smpai satu2 masa, kte kena lepaskan semua nih..hukk3..
uWaaa~ pasni smua bwak haluan msing2..
hanya FB n Message penghubung time da posting nanti..
Doakan aku n kwn2 dtempatkan d skolah yang elok ye...
n cikgu2 pun hrapnya okay..

okay..tinggalkan dulu benda nihh!
back to tajuk utama! hahahaa...sbenarnya aku nak citer tntang kawen2 ni.. :)




ramai sbenarnya kawan ipg, senior, junior n kawan skolah..
yang akan mnamatkan zaman bujang diorang bulan ni n smpai ujung tahun ni!
wallaaweeehhh...memang ramai okay!!
heheheee...
kebanyakkannya semua memang dah kawan lama dekat IPG..
tUuuppp2 dh nak kawen! Alhamdulillah... :D

aku tumpang sronok jugak...biler masa aku akan smpai..
hehheeee..doa2 n terus doa supaya dipermudahkan segalanya..
InsyaAllah...Aamiin..

Ni antara rakan2 aku yang akan membina masjid tak lama lagi.. :)

Fateha & Salehuddin
20 Oktober 2012

Atiqah & Kamil
20 Oktober 2012

Nurulasfiza(kawan sekolah) & Hakimi 
10 November 2012

Dayana & Aiman
18 November 2012

Yusof & Qalbi
18 November 2012

 Fira & Faizal
24 November 2012

Nurul Hayati & Hatta
24 November 2012

Norhapiza(senior sekolah) & Azrin
24 November 2012

Aisha & Malek
26 November 2012

Hatta Nurul Hayati
1 Desember 2012


Asnuraida Ridhwan
1 Desember 2012


Malek Aisha
8 Desember 2012

Afiq(senior OUM) & Qomariah
9 Desember 2012


mana yang xda nama kat ats ni jgn kecik ati ek..hehee..
sbenarnya ak amik smua ni dalam event yg kat Fb tu..sape jmput aku je la..
nak tulis yg lain xcnfirm plak, tkut slap tarikh!

HEHEHE...




pape pon... 
memang ramai kan?? 
jemputan sana sini..hahaha..
aku tak janji boleh pergi ke tak..tapi aku akan doakan kawan2 aku ni..
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. :)



jalanilah kehidupan rumahtangga ni dengan penuh kesabaran!!









Tuesday, October 9, 2012

Jom Undi.. :)


entry kali nih bukan nak tulis pasal mari mengundi pilihanraya tuh..
tapi nak ajak korang undi adik kwan aku ni..
dia dah lama dah join Akademi Fantasia Version FB nih..
smpai sekarang dia masih brtahan lagi..
:)

suara dia sedap n aku rasa dia leh pegi jaoh lagi
lgpun dia memang minat..
dia pndai men alat muzik trtentu..
nama gelaran dia Puden..
adik kepada kwan aku Sabrina Kamarudin..

baru2 ni undian untuk kelayakan masuk ke mnggu ke dua dibuka..
aku nak korang ramai2 undi si Puden ni..
tak susah..klik je kat sini n korang klik nama dia..

PUDEN okay..

jangan klik orang lain tau...

HAHAHAHAA

ingat...!! undian tutup 12 tengah malam nih..sempat lagi ni..

nak promote cikit..hehehe



Blog Puden

Facebook Puden

Fan Page Puden

okay ni plak Channel you tube Puden....


*kalau free nanti jenguk la n dengar lagu2 yang dia nyanyikan..
nOt bad...okay suara dia..
lembut je n mendayu2..hahaha

over plak aku nih..hahaha.
pape pun korang nilai la sndiri ek..
:)


#okay gmbar kt atas tuh gmbar Puden n kakak dia..
kakak dia tuh la kwn aku..hehehe#

Ooppsss...tuan pnya gmbar jgn marah!! :D



GOOD LUCK PUDEN!!





Google Earth


baru2 ni aku ada download satu software nih..
Google Earth..
kt sini kita leh search tempat yang kita nak tangok n cari..
lebih kurang peta la..

tp pe yang lainnya kt sini..dia best sbb kte leh tngok ngn jarak dekat..
teknologi kan??
aku leh tngok umah aku..tmpat korang dduk skrg..
mmg best laa..hehee..
klau search taip Eiffel Tower kt Paris tuh..
mmg leh nmpak sebijik2 la..
hahahhaa..

syok sbnrnya nak maen2 taip n search mcm tuh!!
:D
tak prcaya jom tngok.. 
hehehee... 
tp sbelum tuh install la dulu ek..



mcam kt atas ni..ni gmbar taman aku..
besar kan!! :)
tengok mcm ni baru nmpak kseluruhan taman..
kalau zoom lg dekat..leh nmpak umah aku yg mana..
heheheeee...
teruja gilerr..hahahaha...



yang nih biler di zoom dekat cikit.. :)
nmpak la umah aku yg mana..tp xleh la tnjuk kt sini..hehehe..
=P

jom kita tngok gmbar len yg aku smpat nak print screen tadi..
smngat nak tnjuk dekat korang tau!!
HAHAHAA...


kalau korang prasan yg kat atas ni Eiffel Tower..
yang kat Paris tuh..
heheheee..
*ni dari pndngan ats..sape pnh smpai dia tau betul ke mcm ni*



yang ni plak Litar Sepang..tempat slalu diorang buat lumba keta F1 tuh..
mcm tuh rupanya litar dia..cntik kan.. :)




yang ni kalau tak kenal xpyh dok Malaysia..hehehee..
Menara Kuala Lumpur..
nampk kan??
ni pndangan atas jgak..
:)

skrg dah bleh tengok mcm nih..ntah2 lepas ni leh nmpak org jalan plak kan..
silap2 leh nmpak mak aku brcucuk tanam depan umah..
hahahhaaaa..


 JUST KIDDING


tuhh je yg nak dkongsikan...bubyeee!! :)




Sunday, October 7, 2012

I AM SORRY


Jangan takut nak ungkapkan perkataan MAAF..
walaupun kadang2 kita tak salah..
n bukan kita yang mulakan..

tetapi demi kepentingan bersama..
demi menjaga hbungan yang dah lama terjalin..
rendahkan lah diri..
untuk mengungkapkan kata 

MAAF ataupun SORRY

tak salah kalau kte mula dulu..
kita boleh menyejukkan ati yang tengah marah,
dengan mengungkapkan kata2 tersebut..


(: ... JAGALAH HATI ORANG YANG ANDA SAYANG... :)




Pesanan terakhir: 
sentiasa lah untuk berfikir positif supaya anda tidak cepat menjadi
GILA..hehheee..

ni bukan main2..tp serius..

orang yang sering berfikiran negatif terhdap setiap perkara yang tjadi keatsnya..
orang tersebut kurang waras..

betul kan??
renung2kan dan selamat beramal.. :)

muhasabah diri..
Nite U Olls

senyum sOkmo deh..
segala masalah akan dapat diselesaikan dengan tenang..

Aamiin.. InsyaAllah..





Makan Angin: Tapah And Lata Kinjang (Part 2)


entri ni smbungan dari post sbelum ni..
aku ada cter kan yg aku jalan2 dekat Aeon Station 18?
okayy..
hari yg sama..sbelah petang ktorang g Tapah plak..

wtpe kt Tapah??
ktorang sbenarnya g umah Kak Nora...
kwan n merangkap kakak yang paling cute dalam kelas aku..hehee..
*jangan kembang ye kak nora*
:D

tiba2 kak nora ajak g umah dia tido semalaman..
seronok dapat habiskan masa dekat umah kak nora..
dilayan bak puteri turun kayangan..hahaha..
hidangan yang pelbagai..
disediakan oleh makcik aini...

terima kasih yang tak terhingga buat pakcik Shuhaimi.. :)

petang sebelum balik tuh ktorang sempat singgah Lata Kinjang...
air terjun yang popular kat area sana..
kalau kita lalu Lebuhraya Utara-Selatan, kita bleh nmpak dr atas gunung..
sngat cantik ciptaan Allah.. Subhanallah..

kat sini aku nk share bberapa gambar..
:D
pasni bleh g lagi skali..mandi plak..
heheheee..



 sebelum smpai ke titi goyang..
letih naek tangga yg sngat2 tnggi..huhuu.





atas jmbtan..boleh nmpak air trun dr atas gnung..





kawan2.. :)



pmandangan dr jambatan.. cantiikk..



kwsan bawah...kwasan mndi yang agak slamat..berbanding atas.. :)





with kak nora n mashi..

InsyaAllah..ada masa n rezeki sampai la lagi dekat sini..
:D
nak try mandi n rasa air dekat sini..
tak sempat nak pegang air pun tadi..
pakai kain pnya pasal..hahaha..
nasib xda insiden yang boleh memalukan... 


 :: HAHAHAHAA ::





Baby Hello Kitty