CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 31, 2011

Alhamdulillah.. :)

rasa sronok sbenarnya lepas update blog nih..
sbnrnya bukan pe..
akhirnya aku berjaya jgak buh iklan nuffnang dekat blog aku nih..
susah giler nak masukkan kod2 tuh sbnrnya..
sharian aku buat..
aku kodek2 blog aku nih..
tnpa bantuan sesiapa..
dan hasilnya aku berjaya!!!

..TAHNIAH UNTUK DIRI SENDIRI..
;)


lepas tuh plak aku blajar lagi satu ilmu baru...
aku amik dari blog k.lily yg comey tuh..
dia ada ajar cara utk msukkan iklan baru tnpa mnjejaskan nuffnang kte tuh..
bagusnya!! heheh...
thnks ye k.lily..
input yg berguna skali..
sy dah join!!

~~skrng smakin BERSEMANGAT nak tulis n update bLoG~~


Sunday, January 30, 2011

gUd mOrninG.. :)

mOrninG aLL~~
pagi nih aku bngun tak la awal sangat..hehe..
bese la kan tgh time cuti2 nih..
tapi aku rasa brsemangat ari nih!!

kerja yg dah selesai aku buat:
buat nasi goreng
mandikan baby kak syak..
cemerlang kan??
hahahaa..

~hiasan semata2~

lepas ni bercadang pula nk kemas bilik
n
lipat baju yg berlambak2 tuh!!
huhu..

bilik dah macam tongkang pecah tau x!!
fatin kemas bilik cepatt..huhu..
ok lahhh..
bubye!!

cupcakes!!

aku teringin dah lama sngat nak makan cupcake..
dah nekad..elaun masuk nanti aku nak tempah..hhaahah..
semangat ni tau...
tak pernah lagi nak merasa..huk3..
cian kan??
tnggu si putera bagi la nanti..nGeE~~

aku nak cupcake macam yg kat bwah nih..
nampk menarik je tau!!
sukanya!!..
teringin..tapi klau dah da depan mata mesti syg nak makan..
hehehee..

yang nih comey kan?? geram tgok bnda2 ats cupcake tuh..huhu.


yg ni pown comey..nak3!!


yg ni lagi la..dgn da bnga n ladybird lg..wahh..teruja!!

hehehee..comey kan? n nmpk sedap lagi..
smua gmbar ni amik dekat sini lah!!
ni la yg dekat ngn area ipoh pown..
my frenz cakap sedap.. :)

jOm cUba nak??
:D

nak nanGes bLeh tAk?? :(

aku geram sangat malam nihhh!!!
geram rasa mcm nak makan orang je tau tak..
cuba la dtg dekat kalau berani..
ntah la..xpernah rasa mcm nih..
macam nak nges je skrg..

Ya Allah..kuatkan la smngat aku..
nape malam ni pulak prasaan mcm ni nak dtg...
nOt in mOod.. :(


sedih...marah...semua bercampur...
salah ke nak bertanya...tak berdOsa pown kan klau tanya...
air mata dah bertakung je nih...
aku xnak nanges..
tOloNglahhh!!!!

;(

Saturday, January 22, 2011

MaKan AnGin.. :)

semalam 1 ari g berjalan2 dekat seri iskandar sampailah ke lumut.. sbnrnya tujuan ke sana nak ikut my syg g tgok umah sewa dia ngn kwan2 dekat Taman Teknologi Seri Iskandar.. diorang prktikum selama 3 bulan..so kena la sewa 2 rumah..ipoh n seri iskandar.. terpksa la brkorban wlaupun prktikum dekat Parit.. dduk rmai2 kan..kena la consider dngn orang lain jugak.. demi kwan2 berkorban skit pown xperlu berkira kan.. :) bagus la mcm tuh..hehe.. smgat setia kawan diorang kuat sangat..suka tgok!!


rumah diorang betul2 dlm nih..lepas pintu gerbang..

Alhamdulillah..
rumah yg diorang dapat cantik n baru..
iyela kan..tmn baru lagi.. so berbaloi la ngn sewa pown..
xpela..kua duet sorang skit kan..
thnks to my frenz MIRA sbb tolong diorang cari rumah nih.. :)


lepas dah tgok umah kami terus ke Teluk BAtik..jalan2 dah alang2 satu jalan.. 1st time aku g sana..cntik tmpat tu.. monyet pown banyak!! hehe.. isau gak nmpak monyet gaduh..huk3.. tkut kena serang.. :) aku xmndi pown..just jalan2 smbil makan..haha.. smpat beli ccur cmpedak, air, aiskrim..nGEe~ budak2 yg laen mndi la..sbb aku xbwak baju.. lgpon tgh pnas xsyok rsanya nak mndi..hehe.. kat bwah ni ada beberapa kping gmbar panorama dekat Teluk Batik.. :)





cantik kan? heheh..

malam tuh pulak ktorang g gudang al-Ikhsan dekat jeti lumut tuh..murah2 sangat baju bRand Adidas n Nike kat sana..ptot budak2 tuh suka g sana..hehe.. budak pJ kan.. aku bleh nmpak riak muka diorang ble dtng sana tnpa duet..mklum la elaun xmasuk lg..haha.. agk kelakar sbnrnya!! :) smua urut dada je ble tgok..nk swuh diri tuh brsabar smpai elaun masuk..haha.. smua muka teruja je tgok barang2 kat sana smua hrga separuh je.. :) xpela..nti elaun dh kua kte g sana lagi tau.. sronok dpt jalan rmai2..hehe..

xpela..nanti tau kte jalan2 lagi kat sana..
smalam pown dh tahan my syg dr beli sweater..cian dia..
hahahha..yela duet xbnyk xpyh la beli lg kan..
hehehe..kmpunan dia..
cian kamOo!!
:)

nanti ek beli..sabar tau!!
bestnya!! nak jalan2 lagi mcm semalam..hehe..

kucing nih namanya BABY..

baby mata bolat!!


dia dh mula mamaii nak tido..huhu


akhirnya baby tido... :)


Baby!! hehehe...
kcing nih k.syak punya...slah sowang housmate saya..
comey sangat..
dia sangat baek sbbnya dia amik kucing tuh time kat K.Kangsar..
tak smua org akan jmpa kcing n bwak balik..
mcm yang kak syak buat..
besar phala.. :)

bulan depan start praktikum k.syak selama 3 bulan..
sbenarnya k.syak nak mntak tlong mkciknya jaga baby..
tapi ksian kan dekat baby..
msti dia tak serasi umah baru..
tapi skrg dah tukar plan..
sy yg akn jga baby..

wahh~~suka sbnrnya sy nak mnjaganya!! hehe
ari tuh 2 ari je xnmpak baby dh rindu tau.. :)
mybe dah terbiasa idup skeliling dgn kcing..huhu..
kt umah pown ada kcing..

to kak syak..
jngan isau tau..ftin akn jaga baby akak elok2!!
hehehe..jaga mkn mnum dia..
n basuh berak baby!!
hehe,..
nanti k.syak rindu balik la..tgok baby!!





2011..seGaLanyA bErmULa..




dah lama rsanya tak menulis bloG nih..
rasa mcm2 benda plak yang mau ditulis...hehe..
2011..idup brmula di rumah baru..
sangat bahagia rsanya tnggal bersama 3 lagi housmate yg sngat serasi n memahami..
bnyak prkara yang berlaku..
maybe da hikmahnya..
"bnda" yang tak elok dah g jauh..
bagus la...kami rsa eppy je..
lagi rasa syukur sbb kami lagi bahagia..

lantak la pe yg org akan pkir dr apa yang diorang dngar..
xkisah pown..
Allah tahu segalanya..
yang salah tetap akn dapat habuan..
ermmm..
Alhamdulillah..aku di pihak yang benar.. :)

to all my hOusmate..
nanti dah kua elaun kte g jalan2 yek..
kte hbiskan masa sama2!!
sukanYa!!..


rumah contoh..hahahha..

ats ni bkn rumah saya tau..sje je mcm cntik..tu yang buh..
hahhahaa..
ok la..
daaaa~~ :0
Baby Hello Kitty