CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, August 26, 2012

~Jalan-Jalan Jusco~

okay fine...cuti raya seminggu dah habis!
ingat...wktu senang lenang dah habis...uWAaa~
kejapnya masa berlalu kan??
nak cuti lagi...

oleh sbb tiket balik ipoh tak beli..aku tumpang la Mr.Don aku ni..
klau tak. nek bas sekolah la jwabnya mcm taun lepas!
biler ingat balik tnsiOnn giler...
hUhhu..
nasib la satu jalan dgn beliau!

dah sampai Ipoh sempat la jalan2 kat Jusco Ipoh..
dengan Mr.Don.
smentara nak tnggu kwn2 dia smpai..diorang slalu konvoi.. :)

tengahari tuh ktorang snggah makan dekat Black Canyon Coffee
dekat JuscO ni jgak..
nOt bad mkanan kat situ..ala2 thai sikit..
sbelum ni makan dgn kwan..tp smalam sje nak bwak my Mr.Don..

dia cakap sedap makan situ! :) puas hati la kan mknanya!..
ni antara menu yg dipesan..






ni Mr.Don punyaa... :)



ni aku punya! :) sedap n pedas2 ckit...



strawberry blend n blueberry blend.. :)
merah aku punya n ungu si dia punyaaa.......


✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄


okay actually g jusco sbnrnya nak teman pakcik nih beli jam baru..
ktorang survey dekat Guess n Fossil..
bnyak yang cntik2...

tapi yg beliau brkenan only dekat Fossil..
design dia garang bak kata beliau! heeee....
hrga tak payah cakap la..aku rasa aku tak kan beli jam hrga mcm ni..hahaha..

pilihan hati...antara 3 yang buat dia rambang mata..
pilih...mana berkenan d hati.. :D
aku hanya bg pndapat..


cantik kan...pilih punya pilih...
akhirnya dia dah buat kputusan nak yg hjung blah kiri tuh... :)



taDaaaa!! dah masuk kotak okay...
it's mean dia dh cnfirm beli jam tuh...hahaha...
harga dia Rm 7**.** 

aku hnya mampu snyum! untunglaaa~ orang dah keje kan!
=)

akhirnya dapat jugak jam tngan yang dia idamkan selama ni!
terus pakai k..
tngok gmbar kt bawah ni..hehe.. 

Mr. Don...bau kedai okayy!! 
buerrrkkkk~ =P

bleh pinjam lpas ni..haha.. kan33???




jaga elOk2 ek jam tuh...hehee... pasni pkai jela 24 jam kan... ^_^




Raya 2012!!

Lokasi 1: Kmpung Baru, Kluang Johor
Lokasi 2 : Taman Mutiara, Sg. Kob 

taun ni sempat beraya dekat kampung walaupun kejap je..
raya kedua dh balik kedah..hUhuuu..
masih rasa tak puas!!
tapi nak buat macam mana...

urusan di kedah lebih pnting.. :))
my mOm said..

sempat bergmbar brsma spupu n mkcik yg ada pg raya tuh.. 



sepupu2 ku yg cute, cntek n kacak!! :D



gambar bersama makcik2 n sepupu.. :)



3 orang yang tengah tuh sepupu 
yang pling hjung my adik yang tinggi!! HAHA..


❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥



ni plak kwn2 dtg beraya dekat umah..thnks 4 coming!!

:)
hope korang kenyang la ek...sory klau da yg kurang..hehee..




makan2 time! :)
menu for today: satay, laksa n soto... 



tetamu baru sampai! WelcOme.. :)
makan biskut raya dulu smentara yg lain dsediakan!




mummy rayyan tengah makan..sO tolong jgakan.. :)
bagus betul...tak nges! heheee..

*blakang tuh my adik..yg tnggi tuh..kuii3..*



 tuan punya blog sbuk nk brgambar!! nGEee~

pape pun..sbelum terlambat..

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN

mohon seribu kemaafan buat semua yang mengenali diri..
andai diri pernah terlanjur kata n
terkasar perbuatan...

:)



Wednesday, August 15, 2012

Malika Saba

Slurrrpppp...

"fUhh~ sedapnya nasi dekat kedai ni...
lembut betul beras dia...panjang2 plak tuh beras yg diorang guna..
puas hati la makan sini..
berbaloiii!"

cuma satu je..layanan dia yg kureng ckit..
pastu diorang ni tak bape fasih sngat nak ckap bhasa inggeris..
bhsa melayu lagi la kan!!

tu kata2 dari kwan2 aku yang berbuka puasa dekat kedai nasi arab.
kedai ni betul2 dekat blakang bangunan MBI kat Ipoh..
bngunan dia agak pelik sbenarnya..
1st time dtg ktorang jadi takut nak masuk..macam pelik je..
heheheee...
tapi ble dah masuk dalam, okay la tmpat dia..
nOt bAd~
seLEsa untuk makan..

luar je okay nmpak agak pelik! 
heheee..

jOm kita intai gmbar kat bwah ni.. :)



okay...ni la kedai dia.. bngunan dia dekat tengah2 antra jalan n padang. unikk..



ni antra menu yang ada..uniknya smua hrga nombor genap n takde sen2 kat blakang.
tak tau nape.. :)

ni pulak antra menu yg kami ambil..



ni roti mullawah.. Rm3 utk yg besar. 
memang besar giler okay! tapi sedap..lembut.. 



ni antra yg popular.. Chicken Mandy (Half) Rm16..
dia dh ptong2 ayam tuh.. bleh makan 3 orang! :D



ni salad..harga tak ingat plak..kwan yg order..
:)

overall sngat sedap mkanan dekat sini..
puas hati..
and
sape2 nak dtg Restoran Nasi Arab Malika Saba Ipoh bleh la, ni nombor kedai tuh.. :)


 

 okay lah..sje nak share..
orangnya mmg kuat mkan kan? heheee.. :)
try la..tak rugi pun..

bye2!! 


Thursday, August 9, 2012

Video Menarik

tadi dok baring2 sambil kodek2 yOutube..
dah bosan kan..dok sorang plak tuh..ni la jadinya..
terjumpa la link video2 nih..

menarik untuk ditonton..tmbah2 kalau kita menghayatinya..
sedih ada...gembira pun ada..
tak tau la sape yg buat video nih...
macam kisah hidup orang pulak...boleh mnangis kalau tengok betul2.. 

pastu terus la downlOad...n skrang nak share ngn korang semua..
tengok la...best! 

:)

video

ni tajuk dia "Awak saya pergi dulu"
sedih...kisah cinta antara dua..tapi tak berpanjangan..


ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫


video

ni pulak tajuk "kita ingat lagi..."
sedih jugak...kisah seorang anak dengan ayah yang dia sayang...
:(


ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫


okeyhh..ni video yang terakhir..
da bnyak lagi nak share sbnrnya..tapi berat nak masuk bnyak2..
tengok la kt yOutube ni..
 :)


video

ni video "Terima kasih awak"
video tentang kisah seseorang yang mempunyai perasaan suka.. 
tetapi disebabkn ego...
akhirnya.....melepas orang yang dia inginkan.. 


ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫


Sekadar untuk berkongsi..
sHaring is Caring
:))




Monday, August 6, 2012

DLCW anda HEBAT!

baru2 ni msti ramai yang tengok perlawanan badminton olimpik kn?
perlawanan di antara Dato' Lee Chong Wei dengan Lin Dan dari negara China..

sangat nerbes okay tengok perlawanan tuh..
macam kite plak yang main..
punya la smngat! :)
tu la namanya smngat anak Malaysia...eCeceecee..
heheee..

persaingan sangat sengit antara dua..buatkan semua tertanya2 n menjerit masa perlawanan..
klau tengok kat mamak riuh habisss...
tak sangka..akhirnya Lin Dan menang dengan jarak mata yang amat tipis..
pasti ramai yang kecewa kan??

tapi bila kita tngok balik perlawanan tuh...
saya tabik springgg tngok smngat yang ditunjukkan DLCW ketika tuh..
bertungkus-lumus nak kejar emas buat Malaysia..
tapi nak buat macam mana..
rezeki tak berpihak pada beliau..pingat perak yang berjaya diperolehi..

takpe..beliau tetap hebat di mata semua!
kagum dengan usaha yang ditunjukkan..beliau dalam twitternya memohon maaf sbb kekalahan tersebut..
kesian pulak tngok DLCW ni..hurrmmm..
kita tak patut salahkan beliau atas kekalahan ni mcm yang ssetengah pihak buat..
beliau dah usaha...cuba kita di tmpat beliau..
mcm ada beban besar dekat bahu ni kite kne pikul masa berlawan..
kan3? 

pape pun Dato' Lee Chong Wei...anda memang hebat!! 
:))



beliau sangat kecewa ketika Lin Dan memenangi perlawanan tersebut



air mata beliau meleleh saat diumumkan kemenangan pingat perak..
sedih tak dapat bawak balik emas untuk Malaysia.



 bersama dengan pemain lain yang turut mendapat pingat..


.::: TAHNIAH DLCW UNTUK PINGAT PERTAMA BUAT MALAYSIA :::.

ANDA TETAP PEMENANGNYA!!



Saturday, August 4, 2012

Sekali Sekala...

Alhamdulillah...

Hari ni berbuka dengan sedikit kelainan..
1st time nak merasa makanan baru yang berasaskan ikan n seafood..
nOt bad..sedap!!
Lepas ni boleh datang lagi.. :))

Harga tak la mahal sngat..ok la untuk rstoran yang mcam tuh..
berbaloi n berpuas hati..

yang pasti tak bleh makan selalu ye! 
hehee...boleh jadi gemuk sebab terlalu sedap.. :))
yang pasti boleh bagi 4  la...

ni ikut rasa lidah saya ye..anda yang lain tak tau la kan!!

ni antara menu yang saya makan tadi.. :))

check Out!!


ni bila dah bosan tnggu makanan..smua nak di snap! :)



ni pulak meja makan dekat restoran ni..cantikk! 



ni antara menu yang di order! :) 3 jenis...heheee...
*time ni dh tak sbar sngat nak makan*



ni nama dia Creamy Seafood..sedap n mengenyangkan!
RM 15.90



ni plak Manhattan Fish 'n Chip..isi ikan tuh lembut!
RM 16.90


ni plak pencuci mulut... :) tapi kedai lain lah..bukan kedai tadi..hehhee..
RM 13.90 *ikut berat*


ni antara pilihan aiskrim yang ada! tak tahan kan tengok.. :))
sedap!! yUmmmyy.. lOve it...

Kenyang rasa dapat makan makanan yang macam2 nih..hehe..
bukan selalu kan? Setakat nak rasa boleh la..
berbaloi dengan harga...
n tak la nyesal kan!

by the way...nak tau pape pasal restoran tadi?
boleh la pergi ke The Manhattan Fish Market dengan Gelato Fruity.. 
:))

Sekadar untuk berkongsi!! 
ok la...sAyOnara..


Thursday, August 2, 2012

Lawak 1 : Suami, Isteri dan Cermin




Ini kisah pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal di
dalam hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi
tu. Si suami kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan
pergi berburu ataupun memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal
mengemas dirumah.

Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang
mencari-cari. . tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik
cermin tu dan disimpankan cermin tersebut di tingkat atas rumahnya
tanpa pengetahun isterinya.

Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk ke
bilik dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik
pelik melihat telatah suaminya tu..

Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya..
bimbang-bimbang kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik
tersebut tanpa pengetahuannya. .

Dan punyalah terkejut beruk.. dia masuk je bilik tu.. di ternampak
cermin suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa.. so,
dia ingat orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.

Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..

Lepas berjumpa dengan maknya.. mak dia cakap nak lihat sendiri
perempuan yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..

Lalu maknya pon masuk ke bilik tersebut.

Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak. .



Isteri: Apsal mak ketawa?..

Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau ye pon nak kawin
lain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku tengok
perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..


p/s : HAHAHAHA XD JUST FOR LAUGH..







Wednesday, August 1, 2012

..Happiness..




okayyy...ari nih aku tersangat la gembiraa!!
:))
i will miss all the best things that happen in my life...
“I've got nothing to do today but smile.” 

I heard a definition once: Happiness is health and a short memory! I wish I'd invented it, because it is very true.



“The most important thing is to enjoy your life—to be happy—it's all that matters.” 
― Audrey Hepburn






Baby Hello Kitty