CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 8, 2013

Sekolah Kebangsaan Sungai Kayu


Haiii guys...

entry kali ni aku nak cerita tentang sekolah kesayangan aku ni..
Ececeee..baru masuk 3 bulan lebih kat sini terus dh sayang2 kan..
Alhamdulillah..aku dtempatkan di sekolah yang betul2 hampir dengan airport sandakan..
bleh nmpak dekat tingkap ni kapal terbang landing n berlepas..
kalau takda pagar ni, habis la budak2 smpai ke airport..
HAHAHa..
punya la nk bgtau dekat je sekolah aku dengan airport ni..hehee..

Cikgu2 skolah ni semuanya la baik2 belaka..
kebanyakannya berasal dr sandakan jgak..
cikgu smenanjung hanya ada dalam 5 orang kalau tak silap aku..
wlaupun berlainan bangsa n agama..ktorang smua dah mcm adik beradik di sekolah ini.
kedatangan aku dsambut mesra oleh cikgu2 ni..

buat masa ni sekolah aku masih lagi tiada Guru Besar 
disebabkan beliau baru meninggal dunia..
Takziah diucapkan buat keluarga En. Amir bin Dagang.
semoga rohnya sentiasa berada dalam keadaan tenang di sana..
aku tak sempat bekerja dibawah pentadbirannya.
dengar kata bnyak pembaharuan yang beliau telah buat di sekolah ini..
Allah sahaja yang dapat membalasnya..

sebelum aku smbung cerita...
aku nak share ngn korang gmbar sekolah aku...
skolah ni bkan la dikategorikan sbgai skolah pedalaman..



Laluan yg menghubungkan blik guru dengan bangunan kelas..



Blok pentadbiran dan bilik guru



Bilik komputer sekolah



Prasekolah SK Sungai Kayu



Satu2nya bangunan yg menempatkan 6 buah kelas, bilik pemulihan,
bilik kaunseling, surau dan perpustakaan.



Tapak perhimpunan juga tempat untuk guru2 parking kereta.





Di hujung sana, pintu utama masuk ke sekolah


Sekolah ni ada 2 sesi disebabkan bilangan sekolah yg kecil dan kelas yang 
tak mencukupi..
kawan2 aku cakap sekolah ni cantik n bersih..
comel je..hehehe..

InsyaAllah tahun depan kami semua akan berpindah ke bangunan baru..
yang letaknya tidak jauh dari sekolah ini..
kalau jalan kaki pun boleh smpai..
=))
bangunan baru tuh aku dengar dah lama siap,
cuma belum ada kesempatan nk berpindah disebabkan perabot belum ada..
maybe tahun depan baru boleh pindah..
tak sabar rasanya nak ke sekolah baru..

tapi itu la..kalau dah duduk sekolah baru ni, mungkin cikgu2 nya akan bertambah kerja..
maybe orang dr jabatan pun akan rajin turun dan melawat sekolah..huhUuu..
so bersedia jela pe yang patut kan..
biasalah tu..adat menjadi guru..

Okay la...letih plak jari ni nak menaip..
nanti kita smbung lagi ek..

BYE!! 
=)





3 comments:

  1. cikgu fatin ... jom couple ... kat s.sekolah baru

    ReplyDelete
  2. cikgu tak bagi tahu dah ada boyfriends sedih saya :(

    ReplyDelete

Baby Hello Kitty