CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, May 22, 2010

Ciri2 wanita idaman lelaki..

(",) sElamat pagiii!! bangun2 terus b'blog ye.. entri ku yg sbelum ni pnh ak gtau kan dekat korang ttg 8G yang ada pd laki tapi pompuan xsuka?? so mcm ne..bleh caya x? =)
pagi ni ttiba rasa nk bgtau info lagi..tp bkn pasal kaum Adam nih..tapi Hawa plak.. wanita or perempuan!! da masa baca la..smbil tu dpat ilmu sdikit.. =)

(",)dlm masa yg sama dpt baiki diri sndiri kpd yg lbih baik!! dalam perhubungan setiap org msti inginkan yg terbaek kan? dari kekasih hati or dari isteri/suami bagi yg telah berkahwin.. jadi korang perlu la amik berat dlm hal2 yg mcm nih.. penting!! so..teruskan m'baca ek.. =p

=)Seorang Pendengar Setia dan Mengikut Kata
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan mengikut kata. Malah suami Ina Naim, Suhaimi pernah berkata, antara ciri utama menyebabkan dia memilih Ina adalah kerana Ina menurut kata suaminya. Bukanlah ini bermaksud King Control, tetapi patuh dan taat kepada suami di mana yang patut! Dari segi agama dan perbelanjaan.

=)Suka dimanja
Lelaki amat suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik. “Cayang buchuk“, “Sayang I love you“, “You memang macho!”, “You sayang I tak Yang?”, “You memang handsome“, “U tak macam lelaki lain!” memang dapat menaikkan ego lelaki dan dapat meredakan kemarahan mereka. Kalau tak percaya cuba lakukan ke atas pasangan anda!


=)Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika wanita memakai alat solek terlalu tebal seperti penyanyi dangdut!
Sentiasa menghormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya. Jangan malukannya dengan perangai anda atau cara berpakaian yang tidak kena tempat.


=)Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan dan terlalu gedik

=)Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif dan aktif

=)Bukan materialistik
make -up sampai beribu-ribu. Lelaki yang sanggup mengeluarkan belanja sebanyak ini hendakkan “benda” yang satu itu sahaja. Berwaspadalah!

=)Jangan ganas
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.

mcm mna kaum Hawa..dh baca? So klau ada sgelintir sikap tuh dlm diri kita..mybe kte bleh ubah kan? sdikit demi sedikit..wlaupun prubahan scara mndadak.. info ni bkn utk tatapan umum je..ak pon trut amik pluang nih untuk cba berubah n jadi yg terbaek!!
chaiiyookkk!! =)

No comments:

Post a Comment

Baby Hello Kitty